marketinsiders.gr

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Chobani, Χαμντί Ουλουκάγια, ανακοινώνει κατασκευή υπερσύγχρονου εργοστασίου στα βόρεια της Νέας Υόρκης, που θα παράγει ένα δισεκατομμύριο λίβρες γαλακτοκομικών προϊόντων ετησίως.

Σημειώνεται ότι η Chobani άρχισε να λειτουργεί το 2005 στην καρδιά της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε ένα παλιό εργοστάσιο της Kraft, με ελάχιστο προσωπικό, παράγοντας γιαούρτι ελληνικού τύπου. Δύο δεκαετίες επομένως αργότερα, η εταιρεία προχωρά στη μεγαλύτερη έως τώρα επένδυση που έχει γίνει ποτέ στις ΗΠΑ σε μονάδα παραγωγής φυσικών τροφίμων, ανοίγοντας άλλο εργοστάσιο, στο Επιχειρηματικό και Τεχνολογικό Πάρκο Griffiss, μία παλιά αεροπορική βάση έκτασης 150 στρεμμάτων, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία μια από τις μεγαλύτερες πλέον παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων της Αμερικής φαίνεται ότι θα δαπανήσει ακόμη 500 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου της Chobani στο Άινταχο. Ο 52χρονος Ουλουκάγια σημειώνει σχετικά με την επέκταση στο Forbes : «Πολλά καλά τρόφιμα δεν έχουν γίνει προσβάσιμα σε όλους … Και αν καταλάβεις πώς να το κάνεις προσβάσιμο σε όλους, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πώς θα βεβαιωθείς ότι έχεις πραγματικά την παραγωγική ικανότητα για να το κάνεις».

Δείτε επίσης: Η Ameresco SUNEL Energy προχωρά σε σύμβαση 303,4 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκά πάρκα στη Ρουμανία

Η νέα εγκατάσταση θα επεξεργάζεται έως και 12 εκατομμύρια λίβρες γάλακτος ημερησίως, κάτι που σημαίνει ότι η Chobani, ο ήδη μεγαλύτερος αγοραστής γάλακτος στη Νέα Υόρκη, θα αυξάνει τις δαπάνες της κατά περίπου 6 δισ. λίβρες ετησίως. Προφανώς οι γαλακτοπαραγωγοί στην περιοχή θα έχουν τεράστιο όφελος, πολλοί μάλιστα από τους οποίους αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των διακυμάνσεων των τιμών και την ενοποίηση της βιομηχανίας που έχουν οδηγήσει πολλές φάρμες εκτός λειτουργίας, ενώ μεγάλοι ανταγωνιστές, όπως η Danone, έχουν μειώσει τις συμβάσεις ή έχουν εγκαταλείψει εντελώς την περιοχή.

«Η Νέα Υόρκη είναι το σημείο όπου ξεκίνησε το ταξίδι της Chobani. Ήταν το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσουμε την Chobani πριν από 20 χρόνια και είναι το ιδανικό μέρος για να συνεχίσουμε την ιστορία μας», δήλωσε ο Ουκουλάγια.

«Με το νέο μας εργοστάσιο, εισερχόμαστε σε μια νέα διάσταση, συνεργαζόμενοι με σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους σε όλη την καρδιά της Νέας Υόρκης για να χτίσουμε ένα οικοσύστημα φυσικής παραγωγής τροφίμων και να θρέψουμε οικογένειες σε όλη τη χώρα».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Το ΣτΕ δικαιώνει τη Στάμα για το “600άρι” ανά κατάλυμα Airbnb