marketinsiders.gr

Η Samsung Electronics επιδιώκοντας να επεκταθεί στον τομέα της θέρμανσης, του εξαερισμού και του κλιματισμού που παρουσιάζουν ταχεία ανάπτυξη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της FläktGroup, κορυφαίου παρόχου λύσεων θέρμανσης και ψύξης, με έδρα τη Γερμανία, έναντι 1,5 δισ. ευρώ (1,68 δισ. δολάρια) από την ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία Triton.

Ο TM Roh, Acting Head of the Device eXperience (DX) Division της Samsung Electronics, σημειώνει : «Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να αναπτύσσουμε την υψηλής ανάπτυξης επιχείρηση HVAC ως βασικό μοχλό μελλοντικής ανάπτυξης».

Εφόσον, η FläktGroup παρέχει λύσεις θέρμανσης, HVAC σε ένα ευρύ φάσμα κτιρίων και εγκαταστάσεων, ιδίως σε κέντρα δεδομένων που απαιτούν υψηλό βαθμό σταθερής ψύξης, η Samsung πρόκειται να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά HVAC έναντι ανταγωνιστών της, όπως η LG Electronics, δηλώνοντας ότι αναμένει διαρκή αύξηση της ζήτησης των κέντρων δεδομένων λόγω της διάδοσης της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της αυτόνομης οδήγησης και άλλων τεχνολογιών.

Δείτε επίσης: Το ρομπότ-βρέφος BabyBot φέρνει επανάσταση στην παιδιατρική

Η Samsung δήλωσε τον Μάρτιο ότι οι λύσεις HVAC της οδήγησαν σε διψήφια ετήσια αύξηση των εσόδων της, τα τελευταία πέντε χρόνια και ότι η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τα έσοδά της κατά περισσότερο από 30% το 2025.

Η εξαγορασθείσα FläktGroup διαθέτει περισσότερους από 60 σημαντικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών, εταιρειών βιοτεχνολογίας και τροφίμων και ποτών, καθώς και γιγαντοεργοστασίων.

Η Samsung υπολείπεται της ανταγωνίστριας SK Hynix που έχει τοποθετηθεί καλύτερα για να επωφεληθεί από τη ζήτηση καθοδηγούμενη από την τεχνητή νοημοσύνη, έχοντας επίσης να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από την TSMC στην επιχείρηση κατασκευής τσιπ με σύμβαση, καθώς και από την Apple και τους Κινέζους αντιπάλους της στα smartphones τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Samsung Han, Jong-hee, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τους μετόχους, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η εταιρεία επιδιώκει «ουσιαστικές» συγχωνεύσεις και εξαγορές, προκειμένου να προωθήσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα την ανάπτυξη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Μονάδα παραγωγής φαρμάκων στη Γερμανία απέκτησε η FAMAR